Praktiskt

Boende

Boende sker i medeltida tält eller något av de hus som finns på området. De flesta husen är byggda av privatpersoner som har fasta roller knutna till byn och sina hus, men några platser finns. Förtur till platser i hus ges till den eller de som har särskilda skäl att inte kunna bo i tält.

Föreningen Gyllene Hjorten har ett antal större och mindre tält av varierande skick. Dessa är bokade av arrangemanget under denna helg. Har du behov av tältplats men inte har eget tält så ange det i din anmälan! Du förväntas naturligtvis ta ansvar för det tält du lånar under tiden du använder det.

Utrustning och kläder

Klädstilen i Wenheim är en blandning av vikingatid, tidig medeltid och lätt balkaninspirerad traditionell klädsel. Såväl män som kvinnor bär gärna lite pösiga byxor, benlindor, skjortor med vida ärmar, en tyggördel i avvikande färg, knuten på höften. Olika klänningsmodeller och kjolar förekommer också, men västen är det främsta kännetecknet och kan ta sig många uttryck.
I andra länder och hos andra folk förekommer kläder representerande de flesta under medeltiden förekommande klädstilarna, utan krav på historisk autenticitet.

Generellt gäller ”syns inte – finns inte”. Hus och tält är inte fredade mot besökare och du förväntas hantera eventuella moderna inslag så att de inte stör någon. Behöver du till exempel modern sovsäck och liggunderlag för att kunna sova bra, så ska de döljas av neutrala filtar, fällar eller liknande.

Offrunan.

Mediciner, mobiltelefon med powerbank och den där chokladkakan du bara måste ha tillgänglig för lite snabb energi när rotsakerna tar för lång tid att bli färdiga – förvara allt sådant dolt i kistor, säckar, påsar, tack! Använd gärna den sedan länge etablerade off-runan (se bild) för att markera kärl och påsar med ofränt innehåll.

Transport

Enda sättet att ta sig till området är med bil. Ställ in GPS på Gyllfäbodarna 14 (60.40382634361876, 15.189890842892812). Karta finns också här.

Om du inte har tillgång till bil kan du ta dig till Borlänge Centralstation och bli upphämtad där om det överenskommits i förväg med arrangörerna.

Incheckning

Personlig incheckning av alla deltagare med vapenkontroll ska ske innan du går i spel. Anvisningar för incheckning kommer senare. Läs föreningens vapenpolicy innan du går i spel.

Mer information om incheckningstider, växling till lajvmynt och lajvstart kommer till anmälda deltagare i god tid innan lajven, men ju tidigare du kan vara på plats desto bättre. Det finns alltid saker att hjälpa till med!

Tider

Lajven startar torsdag 6 juni kl 19:00 när värdshuset Guldådern slår upp portarna för kvällen. Där serveras då enklare kvällsvard och drycker till självkostnadspris. Efter den tiden går det inte att komma in på området off-lajv. Den som behöver pyssla i sitt hus/läger/tält kan fortsätta göra det diskret under kvällen, men ta hänsyn till att andra börjat spela.

Lajven slutar allra senast söndag 9 juni kl 10:00. Alla får räkna med att tillbringa ett par timmar efter spelslut till gemensam röjning/städning/ihopplockning!

Mat & dryck

Middag serveras på värdshuset till självkostnadspris på torsdag och fredag kväll. Där serveras också drycker av olika slag. Alkoholhaltiga drycker serveras endast till dem som fyllt 20 år. Berusning är inte tillåten.

För egen matlagning finns flera kokgropar i byn, på tältängen eller vid värdshuset. Vill du anlägga egen grop för matlagning måste den godkännas av arrangör.

Dass och hygien

På området finns tre torrdass, varav ett har barninsats för att underlätta för de mindre. Pissgropar finns förberedda vid värdshuset och byn.

Handtvättsmöjlighet med tvål och vatten finns vid dassen. Handsprit finns i särskilda ”spritholkar” runt om på området. De omnämns inte i spel utan finns bara där.
Kroppstvätt sköts i dammen, efter eget behov…!

Dricksvatten

En vatten- och sopstation ligger precis vid utkanten på lajvområdet, inte mer än ett par hundra meter från byn.

Sopor fraktas dolt i säckar (motsv) och sorteras vid vatten- och sopstationen.